Hoe krijg ik een coach

Hoe kunt u een coach in de arm nemen? Een coach kan worden ingehuurd om u te adviseren over een bepaald onderwerp of om u door een cv te loodsen waarin u uw leven en verleden samenvat. Natuurlijk moet u een cv hebben waarin uw leven in detail wordt beschreven. Hebt u een coach? Zo niet, huur er dan een. Natuurlijk kost het je wat extra geld, maar het zal een wereld van verschil maken in je leven. Als je eenmaal een coachrelatie hebt, zul je versteld staan hoe je leven kan veranderen. Heb je liever een levenscoach die je alleen maar vertelt wat je moet eten of coach je door een proces dat je welzijn bevordert? Ik durf er een grote kans op te verwedden dat we niet allemaal meer naar jouw conclusies willen luisteren.

Het grootste probleem met life coaches is de kwaliteit van hun coaching en daarmee de kwaliteit van hun leven. Life coaches zijn vaak opgeleid in andere disciplines en er moet een kwalificatie worden aangeboden; je kunt gewoon geen facilitator zijn als je nog nooit als facilitator hebt gewerkt. Je moet documentatie kunnen overleggen en bewijzen dat je coach geschikt is. Dit gezegd zijnde, zal dit hoogstwaarschijnlijk goedkoper zijn in vergelijking met het inhuren van een ander individu die geen diensten aanbiedt zoals die van een life coach. De uitdaging is groot en kan niet in alle gevallen nauwkeurig worden opgegeven.

Er wordt vaak rekening gehouden met de kosten van alle opleidingen en dit is een belangrijk onderdeel van de vergelijking. Naar mijn mening is de beste optie om uw coach door te verwijzen naar een opleiding tot life coach of coach certificering die zij aanbieden. Er zijn tegenwoordig zeer goede trainers beschikbaar en er is een groeiend aantal cursussen beschikbaar. Een certificeringscursus voor levenscoaches is omslachtig (althans in mijn ogen) en er hangt een hoog prijskaartje aan. Het is veel voor één persoon om te doorlopen en je zou hopen dat je de sterke punten van je coach kent.

Als u het scala aan beschikbare programma’s overweegt, moet u het belang van mensen niet onderschatten. Een andere menselijke factor die niet over het hoofd mag worden gezien is je eigen gezondheid. De meeste mensen kunnen zich geen coaching veroorloven, maar zelfs iemand die geld heeft zal veel moeite doen om door verstandig uit te geven meer geld te besparen. Als je gelukkig bent, zullen je levensverzekeringspremies stijgen, en je gezin zal gelukkiger zijn.

Als je absoluut vastbesloten bent om zoveel mogelijk vrijheid te hebben, kijk dan naar je uitdrukkelijke wensen hiervoor. Als je een betere opleiding en baan wenst, vraag jezelf dan af wat je zou moeten doen om zo’n opleiding en baan te krijgen. NIET waar je jezelf mee zou helpen. Als u niet zo innemend bent, vraag uzelf dan af wat u zou moeten doen om dit te compenseren. Als je kinderen hebt, vraag jezelf dan af wat je anders zou moeten leren.

U kunt dit alleen doen als u over goede sociale vaardigheden beschikt, die sensitiviteit en empathie moeten omvatten, en vooruitziend moeten zijn. U moet een formeel plan hebben dat samen met andere zakelijke items wordt opgesteld om de voorbereiding van al uw plannen goed te coördineren, zodat ze optimaal op elkaar aansluiten. Planning is zeer belangrijk in het leven en zonder planning zal er niets gebeuren.

Als u geen kant op kunt, moet u een plan voor de toekomst hebben. Denk na over wat u op dit moment nodig hebt en maak een lijst van wat u in de nabije toekomst wilt bereiken. Het ondernemingsplan is de sleutel tot uw eigen succes, en dit plan moet goed doordacht zijn. Daartoe moet u een eerlijke beoordeling maken van uw eigen sterke en zwakke punten bij het samenstellen van het geheel. Zorg ervoor dat elke activiteit die u plant een debetelement bevat dat u kunt benutten of niet kunt uitstellen!

Dit is al te gemakkelijk om te zeggen en nog moeilijker om te doen met onze samenleving vandaag de dag lijkt zo volledig succesvol, maar het is niet. Er is genoeg geweldige kennis over alternatieve coaching of persoonlijke coaching; we moeten alleen leren hoe we die kunnen toepassen. Als je dit niet alleen kunt doen, huur dan iemand in om je te coachen.

Je leven bestaat uit zoveel momenten van dood, ontkenning, en het ontdekken van de echte reden waarom je vastzit. Je moet het feit van wat voor je ligt omarmen, zodat je je kunt storten op het werk dat voor je ligt en niet achterop wordt gezeten door uitstelgedrag. Want als je weet dat je dat zult doen, is de som ervan simpelweg dit:

Je zult sommige dingen die je niet wilt, moeten opgeven om sommige dingen die je wel wilt, op te geven.

Andere “grote grote dingen” komen niet met een last, althans in vergoeding zijn er anderen!

En hetzelfde geldt.

Ben je goed genoeg om ze na te jagen?