Beginnen met je eerste baan als boekhouder kan overweldigend zijn. Er wordt niet alleen van je verwacht dat je veel weet over wat er in het bedrijf gebeurt, maar je moet ook weten hoe je dingen efficiënt en effectief kunt doen. Als je je kennisbasis wilt vergroten en je productiviteit wilt verhogen, bekijk dan deze tips! Boekhouden is een uitgebreid vakgebied met veel verschillende vaardigheden die nodig zijn om te slagen. Wie vijf dagen per week acht uur per dag op kantoor werkt, besteedt minstens 40 procent van zijn totale werktijd aan administratieve taken, aan stilzitten. Daarom is het belangrijk dat u uw tijd effectief beheert. Dit artikel belicht acht verschillende manieren waarop je als accountant je kennisbasis kunt vergroten. Je hoeft ze niet allemaal in één keer door te nemen, maar elke dag één of twee nieuwe strategieën toevoegen kan na verloop van tijd een verschil maken. Deze tips komen van  Slob Administratie en belasting advies en zij geven hulp bij boekhouding.

Plan je werkdag zorgvuldig.

Als je net begint, heb je heel wat in te halen. Je moet de grondbeginselen van boekhouden leren, zoals cijfers optellen en aftrekken, tellen en een chequeboek in evenwicht brengen. U moet ook leren hoe u de informatie die u verzamelt, moet registreren en rapporteren. Dit kan overweldigend en tijdrovend zijn, vooral als je ook nog voltijds werkt en naar school gaat. Een manier om dit te vermijden is je werkdag zorgvuldig te plannen.

Als je bijvoorbeeld net begint te leren hoe je cijfers moet optellen en aftrekken en moet leren tellen, plan je dag dan rond deze taken. Plan een paar extra perioden in om te oefenen, en misschien een extra half uur aan het eind van de dag. Als je een pauze tussen twee lessen hebt, plan dan je volgende activiteiten rond het tijdstip waarop je de ruimte hebt om je op deze taken te concentreren.

Neem een dagelijkse dosis aanbevolen lectuur

Er is geen betere manier om je kennisbasis te vergroten dan door te lezen. Lezen is een geweldige manier om tijd door te brengen, te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag werken. En lezen is een geweldige manier om nieuwe dingen te leren, uw carrière vooruit te helpen, en relaties op te bouwen met zowel uw collega's als uw klanten. Er zijn veel verschillende soorten boeken die u kunnen helpen om beter te worden als accountant. U kunt fictie- of non-fictieboeken lezen over bedrijfspraktijken of financieel management. Een ander type boek dat u kan helpen, is een tekstboek. Leerboeken zijn naslagwerken die boekhoudkundige concepten in detail uitleggen.

Bouw een netwerk op van collega's en vakgenoten.

Een van de beste manieren om je kennisbasis als accountant te vergroten is door een netwerk van collega's en vakgenoten op te bouwen. Netwerken is een veelgebruikte term die een aantal verschillende vaardigheden omvat: het vermogen om anderen te vinden met gelijkgestemde interesses en capaciteiten, om met anderen te interageren, en om behulpzaam te zijn voor anderen. Netwerken kan zo eenvoudig zijn als één keer per week een collega uitnodigen voor de lunch of één keer per dag je baas vragen voor een koffiepauze. Je kunt je ook inschrijven voor een netwerkevenement en daar een paar vrienden maken. Netwerken is een geweldige manier om andere mensen in hetzelfde vakgebied te ontmoeten, die je zowel kennis als advies kunnen geven over wat je nu moet doen.

Conclusie.

Als je eenmaal de smaak van het netwerken te pakken hebt, zul je er misschien naar gaan verlangen. Netwerken is echter een van de moeilijkste vaardigheden om te ontwikkelen en te onderhouden, vooral voor mensen die in een kantooromgeving werken. Er zijn veel verschillende manieren om je kennisbasis als accountant te vergroten.

Netwerken is een geweldige manier om andere mensen in hetzelfde vakgebied te ontmoeten, die zowel kennis als begeleiding kunnen bieden over wat je nu moet doen. Het beste van netwerken is dat het op verschillende manieren kan en dat je er je bureau niet voor hoeft te verlaten. Er zijn talloze voordelen aan netwerken, zoals het opbouwen van zelfvertrouwen en competentie, het ontwikkelen van een werkethiek en het leggen van nieuwe contacten. Als je het gevoel hebt dat je een boost in je kennisbasis kunt gebruiken, is netwerken een geweldige optie.