opslag zonne energie

Opslagsystemen voor zonne-energie stellen u in staat overdag opgewekte zonne-energie "op te slaan" om 's avonds of 's middags te gebruiken als de zon niet schijnt. Dit kan zeer nuttig zijn voor huizen of bedrijven met beperkte blootstelling aan de zon, zoals in de bergen of in gebieden met bewolkt weer.

Er zijn twee soorten opslag van zonne-energie: batterijen en netgekoppelde energieopslag. Met batterijen moet u een plaats kunnen vinden voor de batterijen, zoals een garage of onder een dek, of u kunt overwegen een batterijopslagsysteem te installeren in de bijkeuken van uw huis. Netgekoppelde energieopslag maakt gebruik van een speciaal systeem om elektriciteit op het elektriciteitsnet op te slaan. Dit type opslag is meestal duurder dan batterijen, maar het is meestal minder lastig in gebruik.

Hoe werkt de opslag van zonne-energie?

Bij de opslag van zonne-energie maakt het systeem eerst gebruik van fotovoltaïsche (PV) panelen om zonne-elektriciteit op te wekken. Deze elektriciteit wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en naar een elektriciteitspaal of een batterij "instrument" gestuurd. Dit systeem werkt als een batterij, waardoor u energie kunt opslaan door het aan te sluiten op het elektriciteitsnet en het later te gebruiken wanneer u het nodig hebt. Maar in tegenstelling tot een batterij die energie slechts gedurende een korte periode opslaat, kan het zonne-energieopslagsysteem elektriciteit van de zon voor een veel langere periode opslaan. U kunt de elektriciteit op aanvraag gebruiken of opslaan op het net. Batterijsystemen maken meestal gebruik van lood-zuur batterijen, die minder duur zijn, maar ook zwaarder en minder efficiënt dan lithium-ion batterijen. Als u meer elektriciteit wilt opslaan, kunt u een groter lithium-ion-systeem overwegen of een energieopslagsysteem dat gebruik maakt van batterijen. U kunt uw zonne-energiesysteem zelfs koppelen aan een omvormer voor zonne-energie die als batterij fungeert.

Voordelen van zonne-energieopslag

Met zonne-energieopslag kunt u er zeker van zijn dat u elektriciteit binnen handbereik hebt, zelfs als de zon niet schijnt. U kunt geld besparen op uw energierekeningen omdat u niet afhankelijk bent van aardgas of kolengestookte elektriciteitscentrales. Maar het belangrijkste is dat u met een gerust hart overdag zonne-energie kunt opslaan en die 's avonds of 's middags kunt gebruiken als de zon niet schijnt. U geeft geen geld uit aan brandstof wanneer u zonne-energie opslaat. U gebruikt gewoon de energie van de zon, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over nieuwe belastingen op benzine of diesel. In tegenstelling tot een traditioneel thuissysteem hoeft u zich geen zorgen te maken over een daklekkage of kapotte onderdelen in uw zonne-energieopslagsysteem.

Afsluitende woorden.

Opslagsystemen voor zonne-energie zijn een van de meest opwindende nieuwe technologieën om de kracht van de zon te benutten. Ze kunnen worden gebruikt om elektriciteit te leveren wanneer het zonnig is of om energie van de zon op te slaan voor later gebruik.

Opslagsystemen voor zonne-energie stellen u in staat overdag opgewekte zonne-energie "op te slaan" om 's avonds of 's middags te gebruiken als de zon niet schijnt. Dit kan zeer nuttig zijn voor huizen of bedrijven met beperkte blootstelling aan de zon, zoals in de bergen of in gebieden met bewolkt weer.